Totaal projectinrichter

Één vast contactpersoon

20+ jaar ervaring

Eigen vakmensen in dienst

Inspirerende Ruimte

Wat is het doel van de inspirerende ruimte?

Voordat je aan de slag gaat met ontwerpen en het kiezen van kleuren of meubels, is het verstandig om vast te stellen wat het doel en de functie van de ruimte wordt. Dit is namelijk cruciaal om te bepalen hoe de ruimte inspirerend gemaakt kan worden. Voor een brainstormomgeving gelden namelijk heel wat andere vereisten dan voor een focusruimte waar geconcentreerd gewerkt moet kunnen worden.

Extra tip: betrek de medewerkers die de ruimte gaan gebruiken in het proces! Dit levert relevante input op en tegelijkertijd commitment met het ontwerp van de ruimte.

Goed Licht In Een Inspirerende Ruimte

Welke verlichting is nodig in een inspirerende ruimte?

Een voorwaarde voor een inspirerende ruimte is goed en voldoende licht. Het beste is wanneer dit natuurlijk licht is, dus waar mogelijk zoveel mogelijk daglicht naar binnen laten komen. Houdt hier rekening mee bij het uitkiezen van bijvoorbeeld de raambekleding. Bij kunstlicht is het belangrijk dat de lichtbronnen voldoende licht geven en het juiste type licht. Even belangrijk is dat de lichtbronnen op de juiste plaatsen hangen of staan zodat de juiste plaatsen verlicht worden. Daarom is het belangrijk om een lichtplan op te stellen bij het ontwerpen van de ruimte. Onze verlichtingsexpert van de TMC Lichtstudio in Goes adviseert graag over de juiste verlichting!

Kleurgebruik Op Kantoor

Welke kleuren en texturen gebruik je voor een inspirerende ruimte?

Voorkeuren wat betreft kleur is erg persoonlijk. Toch kan over het algemeen gezegd worden dat frisse en heldere kleuren passen bij een inspirerende ruimte waarbij blauw en rustige kleuren het beste toegepast kunnen worden in een ruimte waar geconcentreerd moet kunnen worden. Creatieve ruimtes en energie worden vaak geassocieerd met de kleur geel en mogen wat uitgesprokener zijn. Niet alleen kleuren zijn bepalend, ook de texturen en type materialen kunnen een grote invloed hebben op het creëren van de juiste sfeer in jouw ruimte. Maak de ruimte af met een (klein) opvallend kunstwerk of andere creatieve oplossing.

Extra tip: gebruik een kunstwerk, schilderij of grote afbeelding uit de lokale omgeving. Dit zorgt voor extra herkenning!

Flexibele Ruimte

Hoe zorg je voor flexibiliteit in een inspirerende ruimte?

Het is handig wanneer een ruimte flexibel en gemakkelijk aanpasbaar is voor verschillende behoeften en activiteiten. Wanneer je gebruik maakt van meubels die gemakkelijk verplaatst kunnen worden, zorg je voor meer flexibiliteit in de ruimte. Ook door het gebruik van multifunctionele meubelstukken die je voor meerdere doeleinden kan gebruiken, bespaar je een hoop ruimte en geld. Een ruimte die juist flexibel ingericht is kan mensen aanmoedigen om nieuwe ideeën te verwezenlijken. Maar, de rest van de ruimte moet hier wel op ingericht zijn. Denk aan verstelbare of aanpasbare verlichting en voldoende stroom- en datapunten.

Groen Gebruik Op Kantoor

Wat is de functie van groen- of natuurelementen in een inspirerende ruimte?

Door groen- of natuurelementen te gebruiken in een ruimte, creëer je een frisse en inspirerende omgeving. De rust, sfeer en misschien de verbondenheid met de natuur die het met zich meebrengt, zorgen ervoor dat er geen afleiding ontstaat van de hoofdfunctie van de ruimte. Echte planten zorgen daarnaast ook nog eens voor frisse lucht wat, samen met een goede ventilatie van de ruimte, cruciaal is voor een goede en gezonde werkomgeving. Wil je hier meer over leren? Lees dan zeker onze blog over Biophilicdesign!

Ergonimisch Kantoor

Ergonomie

Een belangrijke basis is dat een ruimte comfortabel en ergonomisch wordt ingericht. Meubels van hoogwaardige kwaliteit en een goed zit- en werkcomfort zijn misschien wel de eerste belangrijkste punten waar je op moet letten voordat je tot aanschaf over gaat. Je wilt immers het welzijn van jezelf of je personeel bevorderen. Dit kan door gebruik te maken van verstelbare bureaus en stoelen. Daarnaast wanneer mensen zich op hun gemak voelen kan het de geest open stellen voor nieuwe ideeën en inspiratie.

Kantoorruimte Opdelen

Deel de ruimte op

Een eentonige ruimte of juist een ruimte die opgedeeld is waarbij in ieder (deel) weer iets anders gebeurd of te zien is. Zo kun je bijvoorbeeld een stille hoek in een ruimte creëren met relax stoelen en rustige verlichting waar mensen zich even zouden kunnen terugtrekken. Het hebben van ‘’stilte’’ hoeken kan juist zorgen voor ontspanning waardoor mensen weer nieuwe inzichten kunnen verkrijgen.

Een blauwdruk voor het creëren van jouw inspirerende ruimte kunnen we dus niet geven omdat het erg persoonlijk en situatie afhankelijk is. Wel kun je bovenstaande aandachtspunten meenemen in het opstellen van een plan want van tevoren uitdenken en brainstormen is noodzakelijk. Weet je niet goed waar je moet beginnen of heb je geen tijd om dit zelf te doen? Neem dan eens contact op met één van onze projectmanagers. Bij TMC Project hebben we een jarenlange ervaring in het creëren van inspirerende ruimtes, de juiste producten en de vakmensen om dit te realiseren!

Neem contact met ons op

  • Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.
Antoinette Tmc Project

Voor meer informatie:

Antoinette Hoogesteger

0113224126

antoinette@tmcproject.nl