Totaal projectinrichter

Één vast contactpersoon

20+ jaar ervaring

Eigen vakmensen in dienst

Ergonomisch Werken

In de moderne samenleving spenderen we steeds meer tijd achter onze bureaus, of het nu op kantoor is of thuis. Het belang van een goede werkhouding en een ergonomisch werkplek is daarom erg belangrijk. Ergonomisch werken draait om het creëren van een omgeving die je fysieke en mentale welzijn bevordert, terwijl het tegelijkertijd je productiviteit verhoogt. In deze blog delen we een aantal praktische tips en aanbevelingen om ergonomisch werken te implementeren en zo je algehele werkervaring te verbeteren. Denk hierbij aan ergonomisch kantoormeubilair en aan een juiste lichaamshouding.

Ergonomische Bureaustoel

De Juiste Bureaustoel

Een van de belangrijkste onderdelen van een ergonomische werkplek is een goede bureaustoel. Investeer in een stoel die je rug goed ondersteunt en verstelbaar is in hoogte. Een ergonomische stoel moet ook armleuningen hebben om je armen en schouders te ontlasten. Belangrijk bij het afstellen van de hoogte van de stoel is dat de voeten plat op de grond moeten rusten en je knieën in een hoek van 90 graden gebogen zijn.

Ergonomische werken op kantoor door een zit sta bureau

Ergonomisch Bureau

Naast een goede stoel is een ergonomisch bureau essentieel. Kies voor een bureau dat in hoogte verstelbaar is, zodat je het bureau kunt aanpassen aan de lichaamslengte. Het bureau moet voldoende ruimte bieden voor je benen en voor je werkmaterialen, zoals computer en documenten. Overweeg ook om een ergonomisch toetsenbord en muis aan te schaffen, zodat deze je polsen en handen kunnen ontlasten.

Juiste Lichaamshouding

Juiste Lichaamshouding

Het handhaven de juiste lichaamshouding tijdens het werken is cruciaal. Zorg ervoor dat je rechtop zit met je rug tegen de leuning van de stoel. Houd je schouders ontspannen en je armen op de armleuning of op het bureau. Je hoofd moet in lijn zijn met je ruggengraat, dus vermijd voorover buigen.

Goede Schermpositie En Genoeg Licht

Schermpositie en Verlichting

Plaats je computerscherm op ooghoogte, zodat je nek in een neutrale positie blijft. Een verstelbare monitor kan hierbij van pas komen. Zorg ervoor dat het scherm op een comfortabele afstand van je ogen staat, reken hier ongeveer een armlengte. Pas ook de helderhuid en het contrast van het scherm aan om vermoeide ogen te voorkomen. En vergeet niet om voldoende natuurlijk of kunstmatig licht te hebben om je werkplek te verlichten.

Regelmatig Pauzeren En Bewegen

Regelmatige Pauzes en Beweging

Een ergonomische werkplek is niet alleen gebaseerd op de fysieke omgeving. Maar het is ook belangrijk om voor jezelf te zorgen. Neem bijvoorbeeld regelmatig pauze door op te staan, te strekken en wat lichte oefeningen te doen. Dit helpt de spierspanning te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren. Overweeg ook om een sta-bureau aan te schaffen, zodat je kunt afwisselen tussen zitten en staan.

Ergonomische Werkplek

Het implementeren van ergonomisch werken in je dagelijkse routine kan aanzienlijke voordelen opleveren voor zowel je productiviteit als je welzijn. Door te investeren in ergonomische kantoormeubelen zoals een goede bureaustoel, een ergonomisch bureau en het handhaven van de juiste lichaamshouding, kun je veel voorkomende gezondheidsproblemen zoals rugpijn, nekklachten en vermoeide ogen voorkomen.

Wij helpen je graag bij het creëren van een ergonomisch werkplek. Ons ergonomisch adviseur kijkt graag mee welke aanpassingen er op jouw werkplek nodig zijn en geeft op basis hiervan een advies op maat. Neem contact op met onze adviseur en laat je adviseren.

Neem contact op met ons ergonomisch specialist

  • Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.

Voor meer informatie: