Totaal projectinrichter

Één vast contactpersoon

20+ jaar ervaring

Eigen vakmensen in dienst

Een grote, open ruimte ofwel kantoortuin met een mooi woord. Volgestouwd met bureaus die afgeladen zijn met papier en snoeren die overal op en onder de bureaus liggen terwijl de ruimte sfeervol verlicht wordt met tl-buizen. Klinkt als de ideale werkomgeving? Nee, waarschijnlijk niet. Zeker na de coronacrisis wordt het kantoor steeds meer een plek om elkaar te ontmoeten en samen te werken en moet de werkomgeving een prettige plaats zijn. Maar hoe creëer je zo’n prettige werkomgeving? Gelukkig hebben we hier als TMC Project al meer dan 20 jaar ervaring in en in deze blog stippen we een aantal aandachtspunten aan waar je op moet letten.

Optimale kantoor indeling

Hoe deel ik mijn kantoor in?

Om een ruimte optimaal te verdelen en in te delen is het allereerst belangrijk om te weten welke en hoeveel ruimte je beschikbaar hebt. Vervolgens moet het doel en de functie van de kantoorruimte worden bepaald zodat een optimale indeling gemaakt kan worden. Is het kantoor voornamelijk bedoeld om samen te werken? Dan is het handig om open ruimtes te creëren. Is het juist een ruimte waar zelfstandig en geconcentreerd gewerkt moet worden? Dan is het beter om afzonderlijke ruimtes te maken, bijvoorbeeld door akoestische panelen te plaatsten. Een bijkomend voordeel is dat deze panelen veel geluid tegenhouden zodat je minder gestoord wordt door een pratende of bellende collega. Nadat de ruimte en het doel van het kantoor bepaald zijn, kan er een plattegrond gemaakt worden voor de indeling. Hierbij is het erg belangrijk dat er voldoende loopruimte overblijft en de werkplekken niet te dicht op elkaar komen te staan.

Efficiënt inrichten van kantoorruimtes

Hoe organiseer ik de werkplekken in mijn kantoor?

Het efficiënt inrichten van kantoorruimtes en werkplekken is vaak een uitdaging. Zeker wanneer de werkdruk hoog is, is het vaak lastig om alles opgeruimd te houden terwijl dit juist wel helpt om het overzicht te bewaren. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat er voldoende opbergruimte wordt aangeboden in het kantoor of op een plek buiten het kantoor. Naast het feit dat hierdoor het kantoor, en daardoor je hoofd, opgeruimder zijn, is het ook nog een AVG-proof. Documenten met bedrijfs- of persoonsgegevens horen niet zomaar rond te slingeren op een kantoor. Om het kantoor opgeruimd te houden, kun je gebruik maken van opbergkasten, ladeblokken voor persoonlijke spullen en kantoorbenodigdheden of planken. Bijkomend voordeel: je bespaart de schoonmakers een hoop ergernis en tijd!

Optimale verlichting in mijn kantoor

Hoe krijg ik de optimale verlichting in mijn kantoor?

Licht wat van buiten komt, natuurlijk licht, is gratis! Maak daar dan ook zoveel mogelijk gebruik van, want het is ook nog eens goed licht, door bijvoorbeeld werkplekken te centreren bij het raam. Maar voor de optimale verlichting van je kantoor kan het ook onvoldoende zijn, zeker in donkere en sombere dagen. Kunstlicht kan hiervoor de oplossing bieden tenzij het op de juiste manier wordt toegepast. Want het kan goed zijn dat de verlichting niet optimaal geplaatst wordt ten opzichte van de werkplekken of dat het te fel/zacht is. Laat je daarom zeker adviseren of, nog beter, een lichtplan maken door de lichtexpert van TMC Project.

Gebruik van technologie op kantoor

Hoe gebruik ik technologie in mijn kantoor op de juiste manier?

Stekkers hier, stekkers daar…maar geen stopcontacten. Er lijkt altijd wel een tekort aan stopcontacten te zijn voor je laptop, telefoon of tablet. Daarom is het belangrijk om bij het (her)indelen van je kantoor vanaf het begin rekening te houden met voldoende stroompunten in de ruimte en op praktische plaatsen. Het is ook mogelijk om stroompunten te plaatsen in, op of aan je bureau. Dit voorkomt een hele tros aan snoeren langs je bureau en over de grond. Goed voor de aanblik van je kantoorruimte, maar ook voor de veiligheid!

Kabelmanagement op kantoor

Wat kan ik met kabelmanagement in mijn kantoorruimte?

Een aanvullende ergernis op het chronische tekort aan stroompunten zijn de kabels die op je bureau liggen, onder je bureau hangen of over de vloer slingeren. Naast het feit dat dit er niet netjes en opgeruimd uitziet, kan het ook nog eens gevaarlijk zijn. Of storend wanneer je bijvoorbeeld per ongeluk een stekker lostrekt omdat je er achter blijft hangen. De eerste oplossing is een kabelgoot onder je bureau. Hierin kun je al je snoeren bundelen, opbergen en bijvoorbeeld door gebruik van een stekkerdoos het snoer naar de muur minimaliseren naar één. Toch is de allerbeste oplossing om gebruik te maken van onze TMC Project kabelmanagement. Dan worden niet alleen de kabels weggewerkt in de kabelgoot, maar bijvoorbeeld ook in de houder of standaard van je monitor.

De beste kleuren voor in mijn kantoor

Hoe maak ik het beste gebruik van kleuren in mijn kantoor?

Wanneer je moet kiezen tussen een kantoor met veel en felle kleuren of een kantoor met rustige en neutralere kleuren ga je ongetwijfeld voor de laatste optie. Een mooie accentmuur of een paar sprekende accessoires kunnen heel goed in een kantoorruimte maar verder een rustige en neutrale werkomgeving qua kleuren en materialen komen de productiviteit en concentratie zeker ten goede. Daarnaast is het belangrijk dat de stijl en inrichting van het kantoor matchen. Hierbij helpen we als TMC Project graag, want dat is al meer dan 20 jaar onze expertise!

De juiste styling voor mijn kantoor

Hoe zorg ik voor de juiste styling in mijn kantoor?

Voorgaande aandachtspunten zijn essentieel om een prettige werkomgeving te creëren maar toch kan een ruimte nog erg kil en steriel overkomen als er niet goed nagedacht is over de styling. Bureaus, computers en monitors of opbergkasten brengen weinig sfeer en een paar accessoires en planten kunnen dit al helemaal veranderen. Een mooi accent (foto)behang, kunstwerk of foto aan de muur en de ruimte komt in de sfeer die past bij jouw kantoorruimte.

Een praktische maar ook sfeervolle inrichting van je kantoorruimte kan een lastige opgave zijn. Het lijken twee tegenpolen te zijn, maar een praktisch kantoor kan zeker ook een sfeervolle en prettige werkomgeving zijn. De projectmanagers van TMC Project adviseren je bij het (her)inrichten van je kantoor zodat hierboven beschreven aandachtspunten allemaal meegenomen worden in één totaalplan. We helpen bij het maken van de beste indeling, het kiezen van de juiste materialen en producten en dat in de stijl die jij wilt in je kantoorruimte. De stylistes van TMC Project denken mee in het juiste kleur- en materiaalgebruik en zorgen ervoor dat het een kloppend, afgestyled geheel wordt.

Ben je benieuwd naar onze ideeën voor jouw kantoor of kantoorruimte? Neem dan zeker vrijblijvend contact op met een van onze projectmanagers!

Neem contact met ons op

  • Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.
Antoinette Tmc Project

Voor meer informatie:

Antoinette Hoogesteger

0113224126

antoinette@tmcproject.nl