Totaal projectinrichter

Één vast contactpersoon

20+ jaar ervaring

Eigen vakmensen in dienst

Inmiddels is het niet meer weg te denken: de kantoorbaan. Samen met je iets te luidruchtige collega’s in één ruimte, achter een net iets te laag bureau en een computerscherm op een werkhoogte die spontaan voor nekklachten zorgt. Ook nu de kantoorbaan steeds meer thuis plaatsvindt, wordt de situatie er vaak niet beter op. Want nee, werken aan de eettafel met alleen een laptop voor je neus zorgt ook niet voor de optimale ergonomische werkhouding. Gelukkig is in werkelijkheid de situatie een stuk positiever, maar in beide situaties blijft het een uitdaging om voldoende te bewegen.

TMC Project verzorgt complete kantoorinrichting. Dit is meer dan het naar binnenschuiven van een aantal bureaus en bureaustoelen. We maken van het kantoor weer een prettige werkomgeving waar je op een ergonomisch verantwoorde manier kunt werken. Maar dit is niet van de een op de andere dag gerealiseerd. Daarom geven we in deze blog een aantal tips om vandaag al te zorgen voor voldoende beweging op je kantoor- óf thuiswerkdag.

Ergonomische kantoorinrichting

Voldoende beweging op een kantoordag

Het grootste struikelblok om voldoende beweging te krijgen op een kantoor- of thuiswerkdag is het langdurige en zonder onderbreking zittend werken. Denk aan die grote opdracht of offerte die afgemaakt moet worden waardoor je een lange tijd ingespannen aan je beeldscherm gekluisterd zit. Of de vele vergaderingen en bijeenkomsten die je juist op kantoordagen moet uitzitten, letterlijk en/of figuurlijk. Hoe zorg je er nou voor dat je juist op zo’n dag voldoende beweegt? Gelukkig hoeven dit geen hele ingrijpende veranderingen te zijn. Juist de kleine aanpassingen in je gewoontes zorgen ervoor dat je veel meer beweegt dan normaal! We geven een paar eenvoudige, praktische voorbeelden die zorgen dat je voldoende beweegt op je kantoor- of thuiswerkdag:

Sta-Zit bureau voor het wisselen van je werkhouding
  • Ga staan: het klinkt heel voor de hand liggend, maar bedenk eens hoe snel het er bij inschiet wanneer je ingespannen en gefocust bezig bent. Gebruik bijvoorbeeld het schema van een voetbalwedstrijd: 45 minuten werken, een korte pauze, nogmaals 45 minuten werken gevolgd door een langere pauze. De korte pauzes gebruik je om even koffie te halen of naar het toilet te gaan en de lange pauzes om te lunchen. Kortom, beweeg regelmatig zodat je niet te lang achtereen dezelfde houding hebt. Hierdoor verbeter je de bloedcirculatie en voorkom je stijve spieren of gewrichten.
  • Ga lopen: het voordeel van een telefoon zonder draad is dat je er mee kunt lopen. Tijd om de benen te strekken dus wanneer je gebeld wordt of een telefonische vergadering hebt.
  • Staand vergaderen: naast het feit dat zittend vergaderen slecht is voor je lichaam, blijkt het ook nog eens minder effectief te zijn. Dubbel voordeel dus om die vergaderingen eens staand te doen!
  • Gebruik een sta-zit bureau: wissel je werkhouding af door gebruik te maken van een sta-zit bureau. Plan vaste momenten in om je bureau omhoog te zetten, maar zorg ervoor dat je ook dan op een ergonomisch verantwoorde manier aan het werk bent.

De voorbeelden zijn bijna eindeloos, voor zowel tijdens de kantoortijden als daarbuiten: zet je auto wat verder weg zodat je een stukje moet lopen, neem de fiets, neem de trap, maak een wandeling tijdens je lunchpauze… Kortom, zorg ervoor dat je niet alleen mentale inspanning levert maar ook fysieke inspanning.

Complete kantoorinrichting bij TMC Project

Ergonomisch werken

We hebben het al een aantal keer benoemd: ergonomisch werken. Maar wat is het eigenlijk? Een definitie: ergonomie is de wetenschap die zich bezighoudt met de afstemming tussen de mensen en zijn (werk)omgeving. Op kantoor kan dit bijvoorbeeld zijn door de natuurlijke bewegingen van het lichaam te ondersteunen: een verstelbaar bureau, een ergonomisch toetsenbord en muis of een ergonomische stoel. Maar even belangrijk is het om deze middelen op de juiste manier te gebruiken: een juiste werkhoogte van je bureau, zowel bij staand en zittend werken, de juiste stand van je scherm en de afstelling van je (bureaustoel) zodat je benen en armen goed ondersteund worden. Pas je de juiste hulpmiddelen op de juiste manier toe, dan voorkom je bijvoorbeeld rug- en nekklachten. Zelfs bij het vele zitten van een kantoorbaan!

Ergonomische hulpmiddelen voor kantoorinrichting

TMC Project

We hebben het gehad over genoeg bewegen op een kantoor- of thuiswerkdag en over ergonomisch werken, maar waar past TMC Project in dit verhaal? Het antwoord: van begin tot einde! Dit omdat we een antwoord kunnen geven op de volgende vragen:

  • Wat is goed kantoormeubilair?
  • Hoe gebruik ik dit kantoormeubilair op een ergonomische manier?
  • En hoe zit het met de rest van mijn kantoorinrichting?
  • Waar moet ik beginnen?
Kantoormeubilair in Zeeland

We beginnen met een antwoord op de laatste vraag: laat ons, TMC Project, jou helpen. Onze projectmanagers inventariseren de wensen, eisen en voorkeuren op het gebied van stijl, kleur en producten. We maken een voorstel, eventueel inclusief 3D-tekening, en gaan van daaruit verder werken. We vullen het voorstel in met producten. Op het gebied van kantoormeubilair werken we hiervoor samen met bekende merken als Huislijn kantoormeubilair, WINI, Swan, Sedus en Voortman. Onze ervaring op het gebied van kantoorinrichting stelt ons in staat om deskundig advies te geven over het juiste en ergonomische gebruik van dit kantoormeubilair. Zo helpen we bijvoorbeeld met het instellen van de juiste hoogtes en geven we advies over ergonomische hulpmiddelen. Tot slot: het voordeel van TMC Project is dat het verder gaat dan kantoormeubilair en alles wat daar bij hoort. We leveren én monteren zelf ook bijpassende vloeren, raambekleding en overig meubilair. Het voordeel? Je hoeft niet meerdere partijen op elkaar af te stemmen, maar alles wordt geregeld door één contactpersoon!

Bezoek TMC Project in Goes voor ergonomische kantoorinrichting in Zeeland en Brabant!

Neem contact met ons op

  • Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.

Voor meer informatie: