Totaal projectinrichter

Één vast contactpersoon

20+ jaar ervaring

Eigen vakmensen in dienst

Geluidsreductie

In grote en open kantoorruimtes waar veel mensen tegelijk aan het werk zijn, kan geluidsoverlast een uitdaging zijn. Door het toepassen van een juiste vloerafwerking, kan het helpen om geluidsoverlast te verminderen en zo een stillere en productievere werkomgeving te creëren. In deze ruimte is het verstandig om een vloerafwerking te kiezen die een hoge geluidsabsorptie waarde heeft. Dit kunnen bijvoorbeeld tapijttegels of pvc met een extra akoestische waarde zijn.

Veiligheid

De eerste prioriteit die voor zowel de werkgever als werknemer belangrijk is. Denk aan antislipvloeren zoals bepaalde soorten vinyl. Deze verminderen het risico op uitglijden en vallen in bijvoorbeeld natte ruimtes. Daarnaast is het toepassen van vloerbekleding met markeringen en kleuraanduidingen ook handig, dit kan helpen bij het organiseren van werkruimtes of magazijnen.

Ook het aanbrengen van vloerafwerkingen op trappen vraagt dat er gelet wordt op de veiligheid van de ruimte.

De rol van duurzaamheid

Het kiezen voor milieuvriendelijke vloermaterialen speelt in een tijd van duurzaamheid een steeds grotere rol. Duurzame vloerafwerkingen zijn vloerafwerkingen die modulair zijn. Tegenwoordig zijn er veel vloerafwerking die modulair worden geïnstalleerd. Dit betekent dat deze vloerafwerkingen na de levensduur gemakkelijk weer te verwijderen zijn en dit materiaal grotendeels gebruikt kan worden om weer nieuwe vloerafwerkingen te maken.

Gezondheid

De toegepaste vloerafwerking kan zelfs invloed hebben op de gezondheid van medewerkers. Zo zorgt bijvoorbeeld de tapijttegel Airmaster van Desso ervoor dat er fijnstof uit de uit de lucht in de ruimte wordt gehaald. In onderstaande diagram wordt zichtbaar wat het verschil is tussen een harde vloer, andere tapijttegels en de Airmaster.

Sfeer

Daarnaast is de vloerkeuze ook van invloed op de sfeer in de ruimte. Dit is zelfs vrij bepalend voor de sfeer in een ruimte. We gaan graag met u in gesprek om een passend advies te geven voor uw ruimte!