Totaal projectinrichter

Één vast contactpersoon

20+ jaar ervaring

Eigen vakmensen in dienst

Flexibel werken

Wie had voor de Coronacrisis gedacht dat (deeltijd) thuiswerken zo normaal zou worden. Steeds meer mensen werken één of meerdere dagen thuis. Of deels op kantoor, deels thuis en deels op locatie. De fysieke locatie is dus eigenlijk onbelangrijk geworden en het kantoor een ontmoetings- en vergaderplek voor en met je collega’s. Een eigen vaste werkplek heeft plaats gemaakt voor flexibele werkplekken of het zogenaamde “hot-desking”: je kiest je werkplek op basis van je (werk)behoeften op dat moment. Voor dit alles is een goede techniek en verbinding met de juiste bronnen cruciaal. Wanneer dit niet aanwezig is, is het flexibele werken eerder een achteruitgang op het gebied van werkvreugde en productiviteit dan een vooruitgang.

Virtueel werken

In het verlengde van flexibel werken, ligt het virtuele werken. In steeds meer functies en werkzaamheden wordt gebruik gemaakt van virtual of augmented reality en kunstmatige intelligentie. Dit gaat dus verder dan alleen virtuele bijeenkomsten en vergaderingen. De techniek gaat steeds meer voor ons werken, neemt (repeterende) taken van ons over en zorgt ervoor dat de manier van werken verandert en nog meer zal veranderen.

Niet meer op kantoor werken?

Dat we voor ons werk niet meer afhankelijk zijn van een fysieke werkplek is inmiddels wel duidelijk. Hebben we ‘het kantoor’ dan helemaal niet meer nodig? Jazeker wel, maar de functie is veranderd. Bij veel mensen blijft de behoefte bestaan om (deels) fysiek contact te hebben met collega’s en meetings niet alleen online te moeten doen. Het kantoor wordt dus meer en meer een ontmoetingsplek en één van de mogelijke werkplekken. We zien dan ook dat de kantoorinrichtingen hierop aangepast worden: werkplekken moeten flexibel (verstelbaar) zijn en door iedereen gebruikt kunnen worden.

Wel op kantoor werken!

Het is belangrijk om het welzijn en de fysieke en mentale gezondheid van je medewerkers te bevorderen. Helemaal belangrijk is om een stimulans te vinden waardoor medewerkers liever naar het kantoor komen dan dat ze aan het werk zijn in openbare ruimtes. Het moet voor werknemers leuker en aantrekkelijker worden om op het kantoor hun werkzaamheden te verrichten. Een steeds groter vraagstuk die wel om een juiste aanpak vraagt. Door alle technologische mogelijkheden wordt het een gevaar dat het personeel wegblijft van het kantoor omdat ze ergens anders ook hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Daarnaast verlies je een stukje controle maar ook de samenhorigheid en gezelligheid als collega’s onderling.

Het is dus belangrijk om een kantoorruimte te creëren die uitnodigt om er te komen werken. Dit is vaak niet de meest praktische en zakelijke inrichting, maar dat is niet erg omdat er door het flexibele werken vaak ruimte genoeg is. Een juiste sfeer zorgt vanzelf voor een juiste arbeidsproductiviteit. Daarnaast is het belangrijk de wensen van werknemers te vertalen tot oplossingen in een kantoorruimte. Door de toepassing van het juiste licht, kleuren en meubilair kan je een ruimte geheel transformeren.

Een kantoor voor de toekomst, dat wil ik!

Maar hoe? Als projectinrichter kan TMC Project je helpen! We hebben jarenlange ervaring op het gebied van trends in de kantoorinrichting. We werken samen met de beste leveranciers op het gebied van kantoormeubilair, maar ook voor vloeren, raambekleding, zonwering voor binnen en buiten en verlichting. Daarnaast werken we samen met partners die kunnen helpen op het gebied van technologie en kantoorautomatisering. Door onze jarenlange ervaring én praktijkervaring in het future-proof maken van kantoorruimtes, kunnen we helpen om dat ook voor jouw kantoor te realiseren. Wat onze werkwijze daarin is? Lees hiervoor de blogs “Hoe richt ik mijn kantoor in?” en “Een inspirerende ruimte, maar hoe?” of één van de andere blogs. Wensen en eisen worden vertaald in een interieurplan, eventueel met behulp van een 3D-tekening, zodat je van tevoren kunt zien en bepalen hoe de ruimte eruit moet komen te zien!

Neem contact met ons op en zorg ervoor dat jouw kantoor future-proof wordt!