Totaal projectinrichter

Één vast contactpersoon

20+ jaar ervaring

Eigen vakmensen in dienst

“Tapijttegels zijn ouderwets” is een achterhaalde stelling want deze praktische, stijlvolle en veelzijdige vloeroplossing wint steeds meer aan populariteit. Of het nu gaat om het transformeren van een kantoorruimte, het opfrissen van de woon- en slaapkamer of het toevoegen van comfort in je ruimte: tapijttegels bieden een hoop voordelen! Wat zijn de voordelen van tapijttegels, ook ten opzichte van andere vloersoorten? We zetten de belangrijkste op een rijtje:

De voordelen van tapijttegels

1. Creative ontwerpmogelijkheden

Tapijttegels zijn er in een breed scala aan kleuren, patronen en texturen, zodat ze kunnen worden aangepast om unieke vloerontwerpen te creëren die passen bij elke stijl en smaak. Daardoor is het bijvoorbeeld ook mogelijk bepaalde zones zoals looppaden en kamers aan te duiden. Daarnaast is het ook mogelijk de kleuren van je bedrijfsidentiteit te combineren. Kortom je kunt er prachtige ontwerpen mee creëren.

2. Gemakkelijk te vervangen

Misschien wel één van de belangrijkste voordelen van tapijttegels is dat ze eenvoudig te vervangen zijn.  Als er beschadiging of vlekken op het tapijt zitten, kun je de tegels eenvoudig verwijderen en vervangen voor een nieuwe tegel zonder dat de hele vloer moet worden vernieuwd. Daarbij kun je na een aantal jaar ook kiezen voor bijvoorbeeld een nieuw design. Doordat ze eenvoudig te verwijderen zijn, kost dit weinige moeite. En wat helemaal belangrijk is, is dat je de basisvloer niet beschadigd doordat de tegels niet verlijmd zijn. Daarbij zul je je vast afvragen: verschuiven de tegels niet dan? Nee, de tapijttegels worden gelegd met een antislip zodat ze niet verschuiven!

Tip: kies je voor een vloer van tapijttegels, zorg altijd dat je wat extra tegels besteld. Zo heb je altijd tegels achter de hand voor het geval je er een paar zou moeten vervangen.

Tapijttegels voor kantoor

3. Onderhoudsgemak

Tapijttegels zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Door ze regelmatig goed te zuigen en te reinigen, behoud de tegel zijn originele uitstraling. Er zijn stofzuigers die speciaal gemaakt zijn voor alle soorten tapijt.

4. Akoestisch comfort

Een belangrijk aspect van tapijttegels is de geluidsdemping. Door geluid te absorberen, verminderen ze omgevingsgeluiden en dragen ze bij aan een rustige en productieve omgeving. Daarom dat tapijttegels dus ideaal zijn voor kantoren, vergaderruimtes en andere ruimtes waar akoestiek van belang is. Daardoor kunnen medewerkers ongestoord hun werk doen zonder dat constant voetstappen om zich heen horen.

Isolerende werking van tapijttegels

5. Warmte en isolatie

Tapijttegels zijn bijna multifunctioneel. Ze houden namelijk warmte vast. Dat komt door de miljoenen vezels die een tapijttegel heeft en vervolgens de lucht vasthouden en daarmee ook een isolerende werking heeft. Wat zeker een fijn idee is, is dat je daarmee je energiekosten kunt verlagen, waardoor isolerende tapijttegels een slimme keuze is voor energiebewuste mensen.

6. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

Steeds meer tapijttegels zijn duurzaam en bestand tegen slijtage waardoor ze langer meegaan. Bovendien worden steeds meer tapijttegels gemaakt van gerecyclede materialen. Daarbij kunnen je denken aan gerecyclede PET-flessen, gerecycled rubber, gerecycled katoen, oude visnetten, etc. Maar tapijttegels zelf zijn ook recyclebaar. Zo doen wij als TMC Project mee aan een ReStart programma. Daarbij zamelen we de oude tapijttegels in zodat deze gerecycled kunnen worden en worden de vrijgekomen grondstoffen weer gebruikt als grondstof voor nieuwe tapijttegels.

Tapijttegels 50x50

7. Eenvoudige installatie

Een heel groot voordeel is de eenvoudige installatie. Ze kunnen gemakkelijk en snel worden gelegd. Daarom zijn ze ook gemakkelijk mee te nemen omdat ze niet verlijmd zijn. Bovendien bespaart dat ook nog eens een hoop kosten, want er hoeft ook niet geëgaliseerd worden. Mocht je verhuizen kun je de tapijttegels dus gewoon meenemen. Dankzij de tapijttegels van 50×50 cm is dat nog een stuk gemakkelijker.

Tapijttegels, een multifunctionele soort vloerbekleding met een hoop voordelen.  Of het nu gaat van comfort toevoegen aan diverse soorten ruimtes of het verbeteren van de werkomgeving. Met hun veelzijdigheid, duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht bieden tapijttegels een slimme en stijlvolle vloeroplossing.

Bij TMC Project hebben we een zeer uiteenlopende collectie wat betreft tapijttegels voor kantoor. Leveranciers waar wij veel mee samen werken zijn Tarkett, Interface, Forbo etc.  Onze projectmanagers helpen je graag met het uitzoeken van een juiste tapijttegel aan de hand van je wensen, eisen en voorkeuren die passen bij de identiteit van het bedrijf. Door een lange ervaring met het leveren van tapijttegels zijn onze projectmanagers in staat om je daar een deskundig advies in te geven.

Neem contact met ons op

  • Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.
Dies Projectmanager

Voor meer informatie:

Dies den Haan

0629081770

dies@tmcproject.nl